Followers

Wednesday, November 30, 2011

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENJADI TUA BERSAMA......

Assalamualaikum....

SEPATUTNYA ENTRY INI DI UPDATE ......28 NOVEMBER......

Mentari barat dan timur yang sentiasa mengiringi kehidupan kadang-kadang tidak pernah aku hiraukan. juga..apabila mentari yang satu itu bersembunyi di sebalik sang rambulan pabila gelap malam....pun tak pernah aku pedulikan..

Dan esoknya mentari bersinar lagi...dan menjadikan hari semalam sebagai  nostalgia indah biarpun ia pahit atau manis untuk dikenang.......ada juga orang menyebutnya sebagai SEJARAH......pun kerapkali aku endahkan....

sehinggalah.....apabila orang-orang tercinta membuat kejutan ....memasang puluhan lilin di laman, menyanyikan lagu ulang tahun di detik 12 malam sebagai tanda meraikan......maka.......
:


:


:


:


:


:


:.

Barulah aku tersedar........
Aku kini sudah meningkat usia......








                       APA YANG KAU MENUNGKAN TU YAH.....





 TAK DE APE JAH...CUMA  MENGHITUNG HARI.....TAK SEDAR DAH BERTAMBAH USIA KITA RUPANYA...













 Mummy diumpan aqeed ke biliknya ............tanpa sebarang prasangka......
Sius elektrik di off....sangkanya blackout.......
Rupanya ada agenda di luar bilik.....



lilin..........kejutan  untuk mummy.......  terharunya

 anak-anak memang tau mummynya  suka donut big apple.....
mummy memang tak suka kek.....sebab hari-hari pun  mengadun kek tempahan........ 

Setelah lampu terpasang


Terima kasih buat anak-anak kerana patuh dan mendengar kata.....
Terima kasih buat suami kerana sudi menjadi tua bersama-sama......
Terima kasih buat kalian kerana limpahan kasih sayang.......




Hai camarku......bahagianya hidupku kerana di kelilingi dengan cahaya cinta.......



ARIZAKIAH

19 comments:

Kak Rose said...

Happy belated birthday to u... harap x terlambat untuk wish... dan semuga sentiasa berjaya dan bahagia...

Arizakiah said...

Kak rose;
terima kasih.....
Semoga masin mulut kak rose.....

luahfikiran said...

SALAM,
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN ... ALL THE BEST DUNIA DAN AKHIRAT. LF KIRA JUMLAH LILIN ......

water lily said...

Happy Birthday!! Semoga dilimpahkan dengan segala kerahmatan dari Allah.

bintangjauh said...

Salam Kasih buat Zakiahku, ya ampun ... semalam sudah menjadi sejarah atau silam ... walau-pun sudah tercicir hari kelahiran Zakiah namun Ratna terus mengucapkan Selamat menyambut HariLahir-ulangtahun Zakiah semoga akan senantiasa dilimpahi dengan apa sahaja kesejahteraan yang mulia disepanjang harian, tahunan yang mendatang ini.

Adore dengan ayatan "sudi menjadi tua bersama-sama" itu.

Sampai nanti dan salam manis manis madu.

Saiazuan said...

happy belated bday :D

azieazah said...

KAK, Selamat Ulangtahun Kelahiran, semoga tahun ini lebih membahagiakan, menceriakan.

Moga terus sejahtera dan sihat walafiat.

tengok pada sambutan, wpun macam simple, tapi sangat menyentuh perasaan...

Arizakiah said...

LF,
Terima kasih.....
Kalau di hitung lilin kat donut tu baru 12 tahun.......ha..ha..ha

Arizakiah said...

Water lily;
Terima kasih kerana sudi mendoakan...amin..

Arizakiah said...

Bintangjauh:
Terima kasih kerana Ratna masih sudi berziarah walaupun dalam mood cuti berblogging.....
Rindu pada entri Ratna....
Terima di atas ucapan dan doa Ratna..amin......

Kita kan sebaya....kalau dipanjangkan umur kita pun boleh menjadi tua bersama...kan?????

Salam kasih buat Ratna...

Arizakiah said...

Saiazuan;

Terima kasih wan.....

Arizakiah said...

azieazah;

Terima kasih di atas ucapan dan doa azie...
Betul kata azie tu...sangat simple tapi menyentuh perasaan..kadang-kadang kita yang dah tua ni lupa tarikh lahir sendiri...
Bila ada yang mengingati rasa sangat tersentuh dan akak memang mengalirkan airmata di saat itu....

Juga sangat beruntung ada teman blogger yang sudi mendoakan kesejahteraan akak....terharu rasanya di atas doa kalian....

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. semoga terus mendapat keberkatan umur hendaknya.. semoga terus bahagia bersama insan2 tersayang.. big apple donut mmg best kan..

Arizakiah said...

Hanis Azla:
Akak bukan saja di kelilingi keluarga yang caring dan loving tetapi juga sahabat blogger yang understanding.....terima kasih ....

donut pon sodaap......

anisalya said...

kak, hepi belated. terharu kan kalau disuprisekan secara tiba2 oleh insan2 yg kita sayang ni.

nyanyisunyi said...

Salam Kak
maaf ye terlepas pandang entry akak ni..selamat panjang umur dalam keberkataanNYA dn muga akak berbahagia..
sy pulak terharu tenguk kejutan yg anak2 akak buat untuk akak..seronok kan..bila ada kejutan begitu..

Arizakiah said...

anisalya;

Thanx....sangat terharu tambah-tambah lagi akak memang tak ingat langsung tentang birthday akak....

Arizakiah said...

nyanyisunyi,

Ucapan dan doa dari Ida sudah cukup membuat akak rasa bahagia...terima kasih.

Apa yang akak terharu bukannya lilin dan donut tu...tetapi ingatan dan penghargaan kasih sayang yang ditunjukkan.....

Akak dapat rasa Ida ni seorang yang sensitif dan romantis......

ILA HonEyBuNNy said...

happy belated birthday mummy..

siyes sweet sgt2....sukanya tgk..ehheheh