Followers

Friday, November 11, 2011

11.11.11 APA SALAHNYA BUAT MAJLIS KAHWIN DI TAMAN......

11.11.11


Assalamualaikum.......


Cantiknya tarikh hari ni......
Ramai pasangan pengantin berebut-rebut nak mengabadikan ikatan cinta mereka di gerbang perkahwinan pada tarikh keramat ini.. Ye lah.....semestinya setiap pasangan ingin mendapatkan tarikh yang amat bermakna untuk dijadikan kenangan sepanjang hayat...

Pagi tadi mummy keluar jogging kat Taman Perbandaran Tengku Anis, sebuah taman rekreasi tersohor di Kota Bharu. Kalau ada masa memang mummy selalu juga datang sini berjogging dengan anak-anak. Taman ini menyediakan trek-trek jogging, taman permainan, rumah-rumah traditional mini, surau, kolam renang,mini zoo, bunga-bungaan perbagai jenis, gelanggang permainan, senibina masjid mini dari seluruh dunia dan pondok-pondok kecil yang sangat sesuai untuk berpicnic.....
Cantik sangat  taman ni....kalau pengantin baru yang nak buat majlis resepsi atau fotografi secara outdoor di Taman tengku anis ni memang sangat sesuai. Banyak sudut-sudut menarik untuk sesi fotografi......


Kebanyakan dari gambar-gambar di bawah ini mummypetik dari kbguy.....thanx...


Pandangan di hadapan pintu masuk












kolam renang


pondok-pondok kecil yang sesuai berpicnic  atau sambil menunggu anak-anak selesaikan aktiviti mereka.....








rumah traditional mini



taman permainan


                                                

surau.....


Orkid....................                                                                 









bunga raya.......







Dan banyak lagi bunga-bungaan yang mummy tak tau namanya.....bunga-bunga kenanga,cempaka tak berbunga pula hari ni......







merak di mini zoo


Kan mummy dah kata..taman ni sangat cantik.....kalau nak buat garden wedding kat sini mummy rasa sewanya tak mahal. .....





Hai Sang Merak......maafkan aku kerana tidak sempat membawa cicipan untuk mu hari ni.....tekanan darahku mencanak naiknya.....agaknya makan daging korban terlalu banyak........



ARIZAKIAH

10 comments:

Saiazuan said...

wah cantik tmpat ni, ada orchid lg.. :D

luahfikiran said...

SALAM,
MEMANG CANTIK TAMAN TU, MUMY !

♥MAMASYAZA♥ said...

memang bestkan buat garden wedding. luas kawasan lagi meriah suasana

Arizakiah said...

Saiazuan:
Cantik......selain berjogging dapat juga menenangkan fikiran....


LF:
Memang sungguh bagai dikata.....


Mamasyaza:
Memang best.......boleh muat ramai jemputan. kalau buat photoshoot pun cantik sangat .....

anyss said...

Assalamualaikum,
kat mana tu? ada alamat penuh tak?
Hish, rugi tak pergi tu

ILA HonEyBuNNy said...

ya mummy..cantik taman tu...

suka la tgk bunga2 tu...cantikkk...

Fatin Mraz said...

mm..siapa yg nak buat garden wedding tu? x salah.. garden kan cantik..

maszull said...

assalamualaikum mummy...cantiknya pemandangan tu...:)

di sini mama ingin menjemput hadir ke majlis persandingan anak perempuan mama di JB dan dgn kehadiran puan akan dpt menyerikan lagi majlis mama sudi2kan yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/11/jemputan-kawen-buat-semua-kengkawan.html

Arizakiah said...

ANNYS;

Tak jauh dari bandar Kota Bharu..lebih kurang 10 minit perjalanan dengan kenderaan. Terletak di Tanjung Chat,.....


ILA HONEYBONEY;

Kalau berada di sana memang rasa tak nak balik....segar dan mengasyikkan....


FATIN MRAZ:

SESAPE PUN BOLEH......


MASZULL;

Terima kasih kerana sudi menjemput mummy.....Kalau dekat memang mummy nak datang....

'Alia Nabeela Amran said...

Salam..tahu tak berapa kos penyewaan untuk buat wedding kt Taman ni?