Followers

Tuesday, January 11, 2011

NOMBOR BERAPA?



Assalamualaikum..

Kalau hari-hari bekerja begini i sebok sikit. Tapi sesebok mana pun i nak juga update blog hari ni sebab tarikh hari ni 11.1.11, sama menarik dengan hari pertama tahun 2011, 1.1.11....
i memang sensitif dengan nombor.

Semasa memandu, i selalu memerhati nombor plate kenderaan yang berlalu di hadapan kereta i. Di antara nombor plate kenderaan yang i tertarik ialah:


DU 17 ditafsirkan sebagai DUIT

DAH 151 ditafsirkan sebagai DAH ISI

DA 70 ditafsirkan sebagai DATO'

DR 9191 ditafsirkan sebagai Dr gigi

ANN 15 ditafsirkan sebagai ANIS

MAM 4 ditafsirkan sebagai MAMA

Ada yang sanggup berhabis untuk mendapatkan nombor plate yang diidamkan..unik dan mempunyai makna tersendiri buat pemiliknya.

u olls boleh tak kongsi nombor plate kenderaan yang pernah membuat u oll teruja.....


untuk kereta ni i nak tempah nombor plate MHL 011 - maksudnya mahal oii







Wahai tempua..................mengapakah kau bersarang rendah?





ARIZAKIAH









18 comments:

Miecyber said...

Uniq jugak nombor nombor yang di sebut itu...

Karikatur

wahida said...

mmg ramai yg sanggup berabis duit utk plat keta, saya x mampu lah...heheh..mampu tgk jer..

Arizakiah said...

Mie,
Memang unik dan menarik...Kalau nak kaya kena tempah plate nombor DU17...

Arizakiah said...

wahida,
Kalau dah jutawan, beli kereta harga juta-juta, kalau tempah nombor ribu-ribu..no hal bagi mereka...

suzzsuzie said...

akak pernah nmpak kat used car BAB 1...agaknya kereta tu tak laku lagi sampai sekarang

Amy Syaquena said...

wah uniknya semua no yang di sebut tue..

Arizakiah said...

Kak suzie,
Ha..ha..ha..yang sewaktu denganya saje yang sanggup beli...

Madey said...

salam akak arizakiah

heh..1st time komen ni

erm..no ye? taktau nak citer camana..

tapi saya lebih suka no Kawin..

Semua no kereta saya no kawin 9494. 8383, 3838. 3939.

atie aizam said...

cantik no plat tu.. :)

Arizakiah said...

Madey,
Semua Kenderaan akak mempunyai no plate yang sama...nombor peribadi tapi bukan no kawin pun....tak cantik dan tak glamor langsung tapi kami sekeluarga sukakannya ..he..he..he

Arizakiah said...

Atie,
Ha'aa..cantik tapi semua orang punya....

Ogy said...

ohhhhh mcm tu definisinyaa...baru lah ai tau kak...hehhee

HonEyBuNNy said...

salam...betul la...unik2 numbernya...;-)

ieda said...

erghh cantik2 no tuu ada tersirat rupenya .. ermm no cantik sure lah keter cantik kan huhuhu

atie aizam said...

terima kasih yer kak..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam kenal...



jom singgah my blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

tigasukumaut @ TSM said...

Skrg ni orang Arab tgah gile no. plat, huhu
dh jd trend plak

feel free to visit my blog:
http://tigasukumaut.blogspot.com/

Nur D'licious muslim produk said...

Salam Kak mmg tertarik la blog akak ni saya masuk singgah kali pertama trus jatuh cinta