Followers

Tuesday, September 13, 2011

BILA BERSOLEK...........

Assalamualaikum.


Dah lama mummy tak bersolek....Kalau nak keluar mummy hanya sekadar menyapu sedikit pelembab dan 2 way cake dengan sedikit eyeliner dan lipstik.


Sekejap tadi  kami sekeluarga  menghadiri open house di rumah seorang kawan. Terpaksa pergi waktu malam kerana siang kerja......


Biasanya mummy keluar simple je tapi malam ni di solek anak perempuan mummy.....


tak over ke mak ngah!!!!!!!
Kadang-kadang dalam kehidupan perlu ada warna. Dengan warna hidup menjadi lebih ceria. Secalit warna bisa mengubah suasana, menggamit pandangan,  mencorak pemandangan.


Hai merpati putih, aku lebih suka warna sucimu.......


ARIZAKIAH

12 comments:

atie aizam said...

nak panggil mummy boleh? mummy cantik la.. pandai anak mummy solek wajah mummy.. berseri2.. :)

bintangjauh said...

Salam Zakiah, aduhai ... cantik manis dengan sentuhan berbakat dari tangan Anakanda yang cantik-jelita itu.

Suka sekali dengan dua gabungan warna tudung chocolate-beige ke-emasan yang menghiasi Zakiah dengan anggunnya.

Walaupun Zakiah lebih suka dengan warna putih sang merpati namun berdandan sedemikian sebagai pertukaran amat sesuai sekali, seimbang lagi serasi.

Salam manis manis madu.

A~ said...

assalamualaikum mummy,
sangat glamour, sukaaa sangat tengok. comel :)

Mama Gee said...

lawaa lah kak....masih cun melecun lagi....

Arizakiah said...

Atie Aizam:

Atie nak nak panggil apa pun boleh....mummy ni sebenarnya mak andam...bakat mummy dah diwarisi oleh anak perempuan mummy....dan kata orang kalau nak tengok mummy masa muda tengoklah anak perempuan mummy....ye ke........

Arizakiah said...

bintangjauh:

Ratna memang pandai memuji....zakiah dah malu ni..ha..ha..ha..

Puteri zakiah tu memang berbakat dalam bidang solekan....

Terima kasih....

Arizakiah said...

A~:

Terima kasih ....tak sangka pulak dah tua-tua begini masih ada yang puji mummy comel....(blushing)..ha..ha..ha

Arizakiah said...

Mama Gee:

Ha..ha..ha...bikin malu je...tapi bila sesekali melaram memang menarik pandangan...tak selesa dibuatnya. lebih baik takde orang pandang , boleh makan beberapa pinggan.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tetapppp cantik...

Arizakiah said...

MYA EL QAYREENA AZRYN:
mekacih.......BIKIN MALU MUMMY......

anisalya said...

cantik. pandai anak mummy solek. nampak muda remaja. hehehe... nak belajar la solek sikit2. pakai eyeliner pun tak apa. tapi tak reti. macam mana tu?

Cik Eka said...

comelnya mummy..gojes gitu