Followers

Monday, November 1, 2010

MEKASYIH................................




Baru sebulan i berjinak-jinak mengembara ke alam blog. Belayar seorang diri tanpa nakhoda.....
Mudek ke hulu ada santapan,.....singgah.......
Mudek ke hilir,....jumpa ceritera indah,...jengah....... Ada masalah dengan blog, termangu sendiri...nak tanya sape hah??????? Nak tanya sang puteri.....nun jauh di Selangor....
Nak tak nak i hentam kromo sajelah labu..........Kalau nak jadi, jadilah..... Kalau tak jadi pun tak pe......never mind......

I catat mencatat ni pun sebab terlalu sunyi di rumah..... encik hubby sibuk memanjang....
Selepas rutin kerja, rutin surirumah pun bermula.....Dah habis segala rutin i kerjakan, apa lagi i nak buat..... i mula tekan2 keyboard nak buat blog sendiri........

Semasa i budak2 dulu, mana ada kenal komputer ......Blog-blog ni lagilah......
Sekarang bila dah tua teraba-raba....... Mulalah gagal situ...silap sini...........
Nasib baik i terbuka hati nak singgah di blog si Azuan........Anak baru i yang lain mak lain bapak..... (Jangan cemburu adeela ye....)
i rasa nak singgah kat blog die tu pasai apa????? Pasai....nama blog die 'JANGAN BUKAK BLOGSPOT'. pelik tapi sedap ..macam rancangan masakan di tv 1.....


Dia tau di mana kesilapan i . Lalu...die bg demo macamane nak tinggalkan links kat blog yang kita follow ...... Siap copy widget i jd model entri die gitu..... Eeeeeee....Malunya.........Glamour i............ Takpe..takpe.....GAGAL DAN GAGAL LAGI ITU BIASA.....BERJUANG DAN BERJUANG LAGI ITU LUAR BIASA.......

Sebenarnya bukan i sorang je yang tak tau perkara mudah ni.......jangan tak tau.... Ramai jugak blogger lain yang i cuba nak follow tapi tak dapat sebab takde links...

Lepas ni i akan jadi mummy yang pandai sikit...........sikit aje.......
TAK DIALAMI TAKKAN DAPAT DIFAHAMI......

Mekasih JANGAN BUKAK BLOGSPOT..........
Mummy dah buat n.n..n....JADI!!!!!!!!!!!!!!


Orang memberi...kita merasa,

ARIZAKIAH.

8 comments:

Azuan said...

hihi..biasalah benda baru...sama je..macam tu gak dulu...lama-lama nanti banyak benda baru akan dipelajari..ntah-ntah nanti lagi advance..

juMa said...

truskan berblg mamma..hehe. ;)

Arizakiah said...

Azuan:

Mekasih Azuan....
Lain kali kalau menyedari kesilapan mummy sila tunjuk ajar yeee!!!!!

Arizakiah said...

juMa:

Teruskan sokong mummy yeeeeee!!!!!

{ finie } said...

salam..

tahniah..sebab berjaya buat blog.. sy pun baru juga kenal dunia penulisan blog ni. Dulu asyik baca blog org je..Skrg dah ada sendiri. Lgpun sy ni housewife fulltime..ada masa terluang ni sy pun tulislah blog..tp tgk jugak kekadang idea dtg mencurah2,kadang2 blank. Semua sy buat dalam blog sy trial and error saje. Nak kena rajin buat blogwalking tgk blog orang lain..nak berblog juga byk pakai tips.. OKe..semoga akak terus berblog ye..kita tukar2 cerita,tips,resepi dan macam2 perkara.. **pasangla iklan kat blog boleh jugak tambah2 duit poket..**hehe..

Arizakiah said...

Betul tu...kalau tak buat blogwalking n singgah kat blogger lain,orang tak tau kehadiran kita...kita ni bukannya glamour sgt pun hik..hik..hik.Mekasih sebab ingatkan akak tentang tambah duit poket tu.....Betapa bahagianya akak jumpa adik mcm finie....bijak n pandai masak.....

|| a - j . E . E || said...

wah kak... ada lagu la skarang... hihi


rindu la kakkkkk :D

sarah-najwan said...

saya pom berblog dgn zero..godek2 sdiri..skrg begitulah seadanya..saya xkisah ttg hiasan blog sb saya berminat utk menulis sahaja..

p/s: letaklah shoutmix..senang nak tinggal jejak..hehe..