Followers

Tuesday, April 19, 2011

HARI-HARI YANG BERLARI

 Assalamualaikum

Kekangan masa...

Lama sungguh tak menghupdate .....mengadap segala kerja yang tak pernah mengenal erti selesai.
Memenuhi tuntutan hidup bermasyarakat sekali sekala dengan berpersatuan.
Mencari ketenangan rohani untuk diri yang sudah mengadap senja .
Meluangkan sedikit masa bersama keluarga tercinta dan meraikan tarikh-tarikh bermakna dalam hidup mereka.
 
Mengapalah diri terlalu sibuk dengan hal-hal dunia hingga hampir tiada waktu untuk berbicara tentang akhirat kecuali di dalam solat. Itulah tanda kiamat dah dekat........

Apa-apa puni nak share beberapa kenangan indah semasa mengejar hari yang berlari....
i g Kucing Sarawak
 
Borong ikan terubuk masin kat pasar tamu Sitok di gerai Alim,..dapat special price lagi dari mereka....apa taknya....i tolong promote ikan  mereka hari tu untuk semua peserta kursus kami hingga jualan mereka hari tu Licin.......  Kesian peniaga lain kerana i tak sempat nak singgah semua kedai .


 
Menenggek sekejap di Panggung Budaya menunggu persembahan bermula

Persembahan  tarian di panggung budaya sarawak.
Nah engkau...dia gigit kayu besar tu...
masih di Kampung Budaya Sarawak


Dah lama tak meniti....


Bersama minah salleh yang turut berkunjung di rumah kaum melayu kampung budaya



Bersiar-siar di Water Front, Kucing

 
^
^
Bersama Timbalan Pengarah Perpaduan Dan Intergasi Nasional Sarawak



Hai Kenyalang, terbangkanlah aku  lagi aku kesana........



Sayang Sarawak sungainya sempit.......



ARIZAKIAH





19 comments:

|| a - j . E . E || said...

salam kak.. lama betul sy tunggu update akak. hihi harap akak sihat je slalu.. tu da bukan main meround kuching tu.. hihi

Miecyber said...

Dunia melekakan kita...

Top 10 negara sihat

Arizakiah said...

ajee,
akak sihat je...
Bulan julai ni insyaallah akak akan ke Sabah pulak...

Arizakiah said...

Mie,
Betul tu..setuju sangat-sangat.

Hanis Azla said...

wah.. seronoknya berjalan2 ke kuching.. memborong tu yg lagi best tu.. Salam kenal yer kak..

ainhany said...

amboi2..terbang jauh nooo...bawa diri ke kuching ruper nye...hihii
pasni lebih semnagt laa tinta dan kerjaya...

semua ceria dan sihat2 sokmo
terimaksih

sahromnasrudin said...

ramai ckp kuching bandaraya yg sgt bersih kan...saya lum sampai sana lg...

Mama Gee said...

Seronoknyaa dpt pi jalan2 mcm ni... :)

kak lawaanya pakai merah.....

Arizakiah said...

Hai Hanis Azla,
Terima kasih sudi singgah di teratak akak.
Orang pompuan ni kalau berpergian, kalau tak borong-memborong memang tak sah....

wahida said...

kak, saya suka ke Sarawak...orgnya sgt baik...dan lagi helpful pulak tu...dan Sarawak terkenal dgn budayanya...suka ke sana...

rindu kat akak la...

Arizakiah said...

ainhany,
Sekali-sekala tengok negeri orang ni seronok jugak. banyak yang kita dapat belaja tentang budaya dan makanan mereka...

Arizakiah said...

sahrom,
Memang betul...sangat bersih dan tidak sibuk tapi hati-hati dengan peragut dan penipu.

Arizakiah said...

Gee,
Sekali-sekala memang seronok. Kalau selalu-selalu, pokai.....ha..ha..ha

Tak merah sangat ke mak ngah?...

Arizakiah said...

wahida,
Ya..sekali pergi rasa nak pergi lagi.
Nak borong kek lapis sarawak dan kayu tas...ha..ha..ha

Rindu ida jugak....

Fadzli Amir said...

Salam Kak...lama tak singgah sini....amboi sampai ke Serawak...baguzzz2

{ finieViolet} said...

assalamualaikum..

kak arizakiah, terima kasih dtg blog sy.. terima kasih sbb bg info pasal petua nak hilangkan parut tu..tp better sy cuba ubat farmasi la kot. skrg pun bekas melecur tu dah nak terkopek takut kena jangkitan kuman pulak nanti..

terima kasih ye kak..

ainhany said...

salam,

salam ziarah...
indah perjalanan indahnya pengalaman..mengamit kerinduan dikala ditinggalkan..indahnya kenangan..

Citarasa Rinduan said...

assalam..
lama tak nampak kak arizakiah bersiaran,
wah..melancong rupanya..

billah ayu nak sampai sana??

bintangjauh said...

Salam lagi Zakiah, anggun-nya, bercuti-cuti jauh sampai diSarawak bertukar angin, budaya dan ber-shopping lagi.

Senang hati, Zakiah menjelma kembali setelah lama merindukan kami semua, voilà .. rindu telah di-ubati dengan photos dari Sarawak.

Salam manis manis madu.