Followers

Tuesday, September 28, 2010

RUMAH TERBUKA DAN UNDERSTANDING

Menghadiri majlis kahwin & rumah terbuka bersama ahli keluarga.
Yang pink colour tu family i.......

Hari ni dah 18 syawal.Puasa sunat syawal baru nak saya mulakan.Berlengah-lengah suatu tabiat yang tak baik tapi nak buat macam mana....undangan rumah terbuka aidilfitri masih lagi tak putus-putus diterima.Rasa penat semasa buat rumah terbuka jumaat lepas masih tak hilang lagi tapi hati rasa puas dan amat bermakna dapat menyempurnakan rumah terbuka aidilfitri dengan berbagai juadah yang dimasak sendiri.Tambahan lagi, sanak saudara yang dijemput semuanya dapat menghadirkan diri.Cukup meriah sekali.
Berhabis sikit tak apa.......raya bukannya hari-hari......

Amalan rumah terbuka harus diteruskan demi ikatan silaturrahim.Mmmmmm.......tali persaudaraan nak dirapatkan tapi untuk mengekalkan kasih sayang dalam rumahtangga apa lagi yang nak diamalkan????

Bila usia dah semakin meningkat,anak-anak dah besar,masa tak banyak dihabiskan untuk dia.kesiannya.........................semoga dia memahami.UNDERSTANDING....salah satu ciri yang perlu ada dalam membina keharmonian berpasangan agar tiada riak dan cemburu di hati.dan dia ada ciri-ciri tersebut. Alhamdulillah.............


Itu saja untuk entry hari ni...........JUMPA LAGI ESOK,,,,,,.bye!!

Bersemarak dengan cinta,

ARIZAKIAH.


No comments: